Відгуки студентів: Університет Ворика, програма Erasmus+

kpimobility — Мобільність КПІ

Університет Ворика знаходиться на околицях міста Ковентрі, а воно — в Центральній частині Великобританії.

На території університетського кампусу є широкий вибір активностей для дозвілля. Сюди входить студентський кіноклуб, де проводяться кінопокази кожного дня, мовні кафе, арт-центр із галереями та концертами. Особливої уваги заслуговує спорткомплекс, де є басейн, футбол, скеледром, тенісні корти, корти для сквошу та тренажерний зал.

Працював на позиції Research Student в School of Engineering в лабораторії біоінженерії. Програма не передбачає відвідування лекцій, але надає доступ відвідувати будь-які курси не тільки нашого департаменту, а й всього університету. Проекти, над якими працювали, були пов’язані з аналізом медичних даних, після початку пандемії почали працювати над мобільним додатком для лікарів з Індії. Про розробку додатку було опубліковано декілька статей в інтернет-порталах Business Digest, BioSpectrum, Health Vision.


Положення університету дозволяє багато подорожувати і відносно дешево, якщо завчасно купити Railcard; коштує вона 30 фунтів і дозволяє отримувати гарантовану знижку на ⅓ від ціни квитка. Наступні відомі міста розташовані максимум в 4 годинах дороги потягом: Лондон, Бірмінгем, Манчестер, Ліверпуль, Оксфорд, Кембридж, Ноттінгем і багато інших. Тому на вихідних тяжко сидіти дома. Ще є Шотландія із могутніми горами та захопливими видами і численними природними парками.

Про подорожі. Кембридж поглинає своїм академічним духом, студентським життям, історіями про коледжі та нобелівських лауреатів. Оселився в хостелі, де познайомився із людьми із Алжиру та Нігерії, після цього мали довгу розмову про проблеми Африки. Відкрив для себе нову правду про стан речей в Африці, яка пізніше підтвердилась під час подорожі до Шеффілда. Там познайомився із чоловіком із ПАР, хоча і його країна найбільш розвинута на континенті, але проблеми все ті ж.

Шотландія. Зустріла штормом, вітром, який зносить з ніг, та градом, який летить горизонтально в очі. У наступні дні — невірна стежка в долині між горами, перший досвід автостопу із представницею Шотландії в ООН, 2 вовки (вони виявились оленями, які стояли задом), перехід через гори в сутінки, знову автостопом додому, вечеря і хагіс (шотландська страва з баранячої печінки). Повернення з острова, підйом на Бен Невіс та залізничний міст з Гаррі Поттера. Фінальний день подорожі Шотландією був у дощовому Глазго, де ввечері потрапили в паб на закриту вечірку народних танців та живої музики. Ще було багато подорожей по Британії, але була одна найбільш екстремальна — подорож додому через Лондон, Мінськ, кордон та 14-денну самоізоляцію в Києві. У Британії всі вокзали потяги та автобуси були пустими, та що там,  шумні центральні вулиці Лондона виглядали, як передмістя: тихі, безлюдні, тільки велосипедисти і бігуни.


Автор відгуку: Максим Остапенко, магістр 1-го курсу ІТС.
Якщо маєте запитання до Максима, його пошта — mak7.ostapenko@gmail.com.

Автор: Департамент навчально-виховної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського

Більше про можливості реалізації у КПІ на наших каналах в Telegram: канал, зворотній зв’язок бот